Overslaan en naar de inhoud gaan

Webinar en informatiebijeenkomsten over Kamerbrief Hervorming Arbeidsmarktinfrastructuur

26 april 2024

Meld je aan voor het webinar op 14 mei en/of specifieke online informatiesessies op 15 en 16 mei

Op maandag 29 april stuurden de ministers van SZW, OCW en EZK hun brief over de hervorming van de infrastructuur voor de Nederlandse arbeidsmarkt naar de Tweede Kamer. Daarin worden maatregelen voorgesteld ter verbetering van de gezamenlijke publieke en private dienstverlening voor werk en scholing aan werkzoekenden, werkenden en werkgevers. Met als doel grotere vindbaarheid en toegankelijkheid, evenals meer samenwerking tussen partijen die op dit vlak diensten verlenen.

De maatregelen zijn gericht op vier sporen:

  • het creëren van één regionaal loket per arbeidsmarktregio: het Werkcentrum;
  • het versterken van het van-werk-naar-werk-stelsel;
  • het meer centraal zetten van de ondersteuningsbehoefte;
  • het structureel borgen van een gezamenlijke publiek-private governance.

Nadere toelichting via webinar en informatiesessies

Wat betekent dit nu concreet voor de organisaties die al zelfstandig en in samenwerking met andere partijen dienstverlening aanbieden voor de arbeidsmarkt? Voor het antwoord op deze en vele andere vragen organiseert het Ministerie van SZW samen met de partners in de landelijke werkgroep arbeidsmarktinfrastructuur in week 20 een algemeen webinar en specifieke online informatiesessies.

14 mei: algemeen webinar

Op dinsdag 14 mei a.s. worden van 12.00-13.00 uur de ambities uit de Kamerbrief nader toegelicht in een webinar, bedoeld voor alle partijen (onderwijs, vakbonden, werkgevers en publieke dienstverleners). In dit webinar worden de vier sporen, mogelijke knelpunten en oplossingsrichtingen besproken, zoals in de Kamerbrief staat beschreven. Ook komt de uitwerking aan bod: transitiejaar 2025, de werkagenda en de meerjarenagenda(’s). Het webinar komt on demand beschikbaar. 

15 en 16 mei: specifieke online informatiesessies

In opvolging van het webinar zijn er verschillende online informatiesessies waarin je vragen kunt stellen. Het is fijn als je vooraf het webinar hebt bekeken. Ook de online informatiesessies komen achteraf on demand beschikbaar.

De indeling voor zover nu bekend is als volgt. Meld je aan voor de sessie van je keuze:

Sessie Datum Tijd
Publieke dienstverlening Woensdag 15 mei 12:00 - 13:30 uur
Vakbonden Nader te bepalen  
Onderwijs (MBO / HBO / Pro-vso / NTRO) Donderdag 16 mei 09:30 - 11:00 uur
Alliantie, werkgeversorganisaties Nader te bepalen