Overslaan en naar de inhoud gaan

Hervorming arbeidsmarktinfrastructuur: Opbrengst bijeenkomsten met regio’s

27 maart 2024

Waar staan we nu in het proces van de hervorming arbeidsmarktinfrastructuur en wat zit er nog aan te komen? Begin dit jaar nam het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) de vertegenwoordigers van de 35 arbeidsmarktregio’s mee tijdens 2 bijpraatsessies.

De eerste kamerbrief over de Hervorming Arbeidsmarkt dateert al van najaar 2022. Sindsdien zijn er twee periodes geweest, namelijk voorjaar 2023 en rond de jaarwisseling 2023/2024, waarin met veel partijen de volgende thema's zijn uitgediept:

  • Governance en Meerjarenagenda
  • Regionaal Werkcentrum
  • Transitiejaar 2025
  • Werkagenda 2024-2025

Themasessies

Het ministerie van SZW hecht eraan om de arbeidsmarktregio's regelmatig bij te praten over de meest recente ontwikkelingen. Daarvoor zijn verschillende ontmoetingen georganiseerd. Ook is het ministerie in augustus en september 2023 de regio's ingetrokken en heeft vijf keer in klein comité met de regio's gesproken. 

Na de verdieping van de thema's rond de jaarwisseling was het begin dit jaar een mooi moment om de regio's wederom bij te praten. Dat gebeurde in 2 bijpraatsessies van SZW met de arbeidsmarktregio’s. Lees de opbrengst van deze bijpraatsessies.

De ideeën over de hervorming van de arbeidsmarktinfrastructuur hebben de afgelopen maanden door de verschillende sessies veel concreter vorm gekregen. Hierover zal in april 2024 een brief naar de Tweede Kamer worden gestuurd.