Overslaan en naar de inhoud gaan

Handreiking Mensen met een beperking aan de slag! bij werkgeversdienstverlening nu ook online.

13 augustus 2020

De arbeidsmarktregio’s spannen zich in om mensen met een beperking aan het werk te helpen. Essentieel voor het succes is een goede werkgeversdienstverlening. De handreiking die ontwikkeld is geeft een mooi inzicht in wat hierbij komt kijken. En is bedoeld voor iedereen die bij de dienstverlening aan werkgevers betrokken is. De Programmaraad wil hiermee ondersteunen dat mensen met een grotere of kleinere afstand tot de arbeidsmarkt aan het werk worden geholpen.

De handreiking staat nu ook online; een handige, overzichtelijke en informatieve tool. Via de link https://www.samenvoordeklant.nl/tools-voor-dienstverlening-aan-werkgevers is de informatie direct toegankelijk.

Er zijn de afgelopen jaren diverse uitgebreide onderzoeksrapporten over het onderwerp werkgeversdienstverlening verschenen. De belangrijkste en voor de praktijk direct toepasbare informatie uit de onderzoeken staan overzichtelijk in de handreiking.

U krijgt een goed algemeen beeld van het werkgeversproces aan de hand van checklists, tips en interessante feiten en cijfers. Onderaan is een lijst met de gebruikte bronnen opgenomen. Aan deze handreiking hebben AWVN, VNO/NCW en Op naar de 100.000 banen meegewerkt.

Zie ook Handreiking (waaierkaart)