Overslaan en naar de inhoud gaan

Kandidaten goed in beeld: in ieders belang!

04 november 2020

Handreiking voor inzicht in het kandidatenbestand

Transparantie op de arbeidsmarkt is de basis voor een goede dienstverlening aan werkgevers en kandidaten. Als u goede profielen van kandidaten maakt en weet wat hun arbeids- en ontwikkelpotentieel is, geeft u hen extra kansen op de arbeidsmarkt. De nieuwe handreiking Ken je klantenbestand helpt u hierbij op weg. Deze handreiking laat zien hoe gemeente en regio met een doordachte aanpak transparantie kunnen bevorderen.

Succesvolle matches én versterking van samenwerking

Het uitgangspunt is simpel. Laat systemen voor u werken, zodat aanbod en vraag op de arbeidsmarkt beter en sneller in beeld zijn. Dit zorgt voor meer succesvolle matches tussen werkgevers en werkzoekenden.

Ook de samenwerking tussen gemeenten onderling en met UWV wordt hierdoor versterkt. Als u uw kandidaten goed registreert en hun gegevens digitaal ontsluit, kunnen andere gemeenten en andere regio’s deze informatie inzien. Omgekeerd geldt hetzelfde. Dit maakt bemiddeling van elkaars kandidaten mogelijk en vergroot zo de kans op geslaagde plaatsingen. Een werkgever wil de beste match en dat stopt niet bij de grenzen van een gemeente of arbeidsmarktregio.

Adviezen en tips voor lokale en regionale aanpak

Maar hoe kunt dit het beste aanpakken? Daarvoor geeft de handreiking adviezen en tips: op lokaal, regionaal en ook landelijk niveau. Het begint voor een gemeente met het maken van een goed overzicht van de aantallen kandidaten en hoeveel van hen kunnen worden begeleid naar werk. Aan de hand daarvan kunt u focus in het beleid aanbrengen en de juiste dienstverlening bepalen. Hieruit volgen andere stappen, zoals het bepalen van prioriteiten bij subgroepen en het verzamelen van profielgegevens. En ‘last but not least’: het digitaal ontsluiten van de kandidaatprofielen met ketenpartners.

Een succesvoorwaarde binnen de arbeidsmarktregio is dat alle partijen overtuigd zijn van het nut en de noodzaak van regionale digitale ontsluiting van profielgegevens. Werkgevers en werkzoekenden kunnen elkaar dan beter vinden. Daarom is het belangrijk om regionale doelen te bepalen en heldere afspraken te maken. Leg deze vast in een regionaal plan van aanpak voor transparantie. In de handreiking staat welke elementen daarin thuishoren. 

Over dit alles en meer leest u in de handreiking Ken je klantenbestand. We willen u met deze publicatie ondersteunen én inspireren, want het belang van transparantie is groot. ‘Ken je klant’ is de sleutel tot een succesvolle bemiddeling!

Transparantie in het klantenbestand bij Pasmatch