Overslaan en naar de inhoud gaan

Programmaraad trekt lessen uit praktijkverhalen

04 november 2020

De Programmaraad heeft een analyse gepresenteerd van de praktijkverhalen die sinds begin 2019 op de website www.samenvoordeklant.nl zijn verschenen. Doel van de publicatie is bestuurders, managers en beleidsmedewerkers in de arbeidsmarktregio’s inzicht te geven in de werkzame elementen in de verschillende projecten en hen door verhalen uit andere regio’s te inspireren. 

De publicatie ‘Praktijkvoorbeelden 2019-2020. Welke lessen kunnen we trekken?’  geeft een beeld van de belangrijkste thema’s in de 35 arbeidsmarktregio’s en de manier waarop deze worden opgepakt. 

Sessies op praktijkdagen

De Programmaraad organiseert sinds 2014 drie tot vier Praktijkdagen per jaar, waarop vertegenwoordigers van gemeenten, WSP’s, UWV en andere organisaties in sessies vertellen over een bijzonder project of aanpak in hun arbeidsmarktregio. De sprekers van de best geëvalueerde sessies worden gebeld door een journalist en gevraagd hun verhaal nog eens uit de doeken te doen voor een verhaal op de website. 

Vorig jaar verscheen al de publicatie ‘Twee jaar Praktijkvoorbeelden. Welke lessen kunnen we trekken?’. Hierin zijn de cases uit 2017 en 2018 onder de loep genomen. Deze publicatie is zo goed ontvangen dat is besloten de analyse te herhalen voor de recente praktijkverhalen.