Overslaan en naar de inhoud gaan

Behoefteonderzoek Programmaraad Regionale Arbeidsmarkt

02 september 2024

Reageren is mogelijk tot 18 september 2024

Regionale samenwerking van de verschillende arbeidsmarktprofessionals is een randvoorwaarde voor effectieve dienstverlening aan werkzoekenden, werkenden en werkgevers. De Programmaraad ondersteunt en faciliteert de arbeidsmarkt-professionals van gemeenten, UWV en sociaal ontwikkelbedrijven en gaat daarbij uit van de behoefte van de professionals onder andere bij het vormgeven van de regionale samenwerking.

Samenwerken met stakeholders en ketenpartijen zoals onderwijs, werkgevers(organisaties) en vakbonden is daarbij onmisbaar. Nu de voorbereidingen voor de Hervorming Arbeidsmarktinfrastructuur in volle gang zijn, is ook deze samenwerking weer in beweging. Er komt meer aandacht voor werk-naar werk. De werknemers- en werkgeversorganisaties krijgen een rol. De professionals in de arbeidsmarktregio zijn keihard aan het werk om de dienstverlening voor de werkzoekenden, werkenden en werkgevers op niveau te houden; ‘verbouwen terwijl de winkel open is en schappen gevuld worden’. Dat is een hele uitdaging.

Welke ondersteuning wens jij in 2025 van de Programmaraad?

De Programmaraad heeft meer dan ooit inzicht nodig in jouw wensen en verwachtingen als het gaat over kennisdeling, samenwerking en ontmoeting, op regionaal en bovenregionaal niveau. Mede op basis van dit inzicht ontwikkelen wij ons dienstenaanbod voor 2025.

Door middel van een vragenlijst vragen wij jouw input. Het invullen ervan kost maximaal 10 minuten en kan tot woensdag 18 september 2024.