Overslaan en naar de inhoud gaan

Bijeenkomsten sectorfondsen en arbeidsmarktregio's: presentaties en kennissessie

12 juni 2024

Maandag 27 mei organiseerde de Programmaraad, in samenwerking met de samenwerkende O&O-organisaties een ontmoetingsbijeenkomst voor sectorfondsen en arbeidsmarktregio’s in Amersfoort. Met ruim 90 bezoekers was de opkomst boven verwachting. De bijeenkomst bood volop mogelijkheden voor het opdoen van kennis en vooral kennismaken. De gegeven presentaties zijn hieronder terug te lezen.

In een plenaire presentatie gaven Aad van der Werf, arbeidsmarktspecialist en werkzaam bij het WerkgeversServicepunt Rijnmond, en Chantal Huinder, directeur Doorzaam, hun perspectief op hoe samenwerking kan zorgen voor het beter benutten van het onbenut potentieel op de arbeidsmarkt. Tijdens de daaropvolgende deelsessies werd er dieper ingegaan op specifieke thema's zoals: samenwerking binnen de techniek, het initiatief Brabant Leert, Platform naar Werk en de samenwerking tussen O&O en arbeidsmarktregio’s in de Achterhoek. 

De interactieve sessies en praktijkvoorbeelden stimuleerden het gesprek en de uitwisseling van ideeën. Dit werd na de lunch voorgezet tijdens het World Café. Michelle de Vries van de VNG, die namens het HC-NL consortium sprak over initiatief om te komen tot een landelijk dekkende infrastructuur van regionale scholingsfondsen, sloot de dag af.

Presentaties teruglezen

Vervolg

Ondanks het vlekkeloze verloop van het programma, werd de bijeenkomst tijdens de afsluiting onverwacht onderbroken door een brandalarm. Alle deelnemers moesten het gebouw verlaten. Gelukkig was het een vals alarm. De aanwezigen lieten zich echter niet uit het veld slaan; het gesprek werd buiten voortgezet en de netwerkactiviteiten gingen onverminderd door.

Binnenkort volgt een uitgebreid verslag van de bijeenkomst. Houd hiervoor onze website samenvoordeklant.nl in de gaten!

Online kennissessie 18 juni

Als vervolg op de ontmoetingsbijeenkomst voor sectorfondsen en arbeidsmarktregio’s van 27 mei jl. organiseert de Programmaraad Regionale Arbeidsmarkt, in samenwerking met de Samenwerkende O&O organisaties, op dinsdag 18 juni een online kennissessie over sectorfondsen en arbeidsmarktregio’s. De sessie is van 15:00 tot 16:30 uur.