Overslaan en naar de inhoud gaan

Hervorming arbeidsmarktinfrastructuur: informatiebijeenkomst voor private partijen zoals werkgeversorganisaties, private opleiders en uitzenders

05 juni 2024

Wat betekenen de maatregelen uit de Kamerbrief Hervorming Arbeidsmarkt-dienstverlening concreet voor de organisaties die al zelfstandig en in samenwerking met andere partijen dienstverlening aanbieden voor de arbeidsmarkt? Op woensdag 3 juli is er van 9:30 - 11:00 uur een online informatiebijeenkomst, speciaal voor werkgeversorganisaties en private partijen die samenwerken in de Alliantie Samen werken voor werk.

Werkgevers, uitzenders, private opleiders en reĆÆntegratiebedrijven zijn uitgenodigd, en iedereen die graag juist dit perspectief wil horen.

Op maandag 29 april stuurden de ministers van SZW, OCW en EZK hun brief over de hervorming van de infrastructuur voor de Nederlandse arbeidsmarkt naar de Tweede Kamer. Daarin worden maatregelen voorgesteld ter verbetering van de gezamenlijke publieke en private dienstverlening voor werk en scholing aan werkzoekenden, werkenden en werkgevers. Met als doel grotere vindbaarheid en toegankelijkheid, evenals meer samenwerking tussen partijen die op dit vlak diensten verlenen.

In opvolging van het webinar van 14 mei jl. worden biedt de informatiebijeenkomst gelegenheid om vragen te stellen door private partijen en alle betrokken.

Voor wie?

Werkgevers, sociaal ontwikkelbedrijven, uitzenders, private opleiders, private begeleiders en de professionals werkzaam bij werkgeversorganisaties en de koepels van bovenstaande organisaties. Denk daarbij aan samenwerkende partijen in de Alliantie Samen werken voor werk (Cedris, ABU, NRTO, OVAL) en alle gerelateerde partijen zoals NBBU, Noloc etc. en hun leden.

Aanmelden

Bij deelname aan de informatiebijeenkomst is het belangrijk dat je vooraf het webinar van 14 mei hebt bekeken. 

Verdiepende Informatiebijeenkomsten

In opvolging van het webinar is dit de 4e en laatste verdiepende informatiebijeenkomst. Van de informatiebijeenkomsten worden een verslag en een Q&A gemaakt.