Sprekers: Sjorsj Amkreutz Strategisch werkgevers adviseur WSP Parkstad, Rutger Ghijsen Analist inclusieve organisatie/Werkgevers adviseur WSP Parkstad, Dr. Rosanne Schaap Medior onderzoeker Regioplan en Susan Steeghs Trainer/ontwikkelaar Dariuz
Te volgen in: Ronde 2 & 3
Aantal deelnemers: 25
Doelgroep: Werkbedrijven, jobcoaches, klantmanagers, werkleiders gemeenten, jobcoaches, leidinggevenden, werkleiders
Kennisniveau: de workshop wordt aangepast aan de deelnemers
Omschrijving workshop
Tijdens deze workshop maak je kennis met de Mentorwijs trainingen. In deze trainingen leren professionals om preventief te handelen. Want als je als professional in staat bent om de medewerker objectief te observeren, kun je vroegtijdig signaleren of er iets speelt, zien wat de kwaliteiten en ontwikkelmogelijkheden zijn van de medewerker en welke ondersteuning je hem of haar hierbij kan geven.
Ook leren professionals in de trainingen hoe zij de medewerker (positieve) feedback geven en constructief kunnen aanspreken op zijn of haar gedrag. Daarnaast krijgen ze inzicht in de ‘hulplijnen’ die zij als mentor kunnen inzetten en/of op kunnen terugvallen wanneer zij onzeker zijn over wat te doen ter voorkoming van verzuim.
De ervaringen die een mentor met het mentorschap opdoet hebben een positief effect op de hele organisatie. Er is meer begrip voor het gedrag van kwetsbare collega’s, waardoor er ook meer ruimte ontstaat voor flexibele oplossingen. Dit is noodzakelijk omdat ook de bredere groep van collega’s achter de keuze moet staan om medewerkers met een extra ondersteuningsbehoefte in dienst te nemen en te houden.
Tijdens deze workshop worden ook de resultaten gepresenteerd van een recent onderzoek naar de effecten van Mentorwijs.
Ontdek hoe Mentorwijs kan bijdragen aan goede, dagelijkse begeleiding op de werkplek, en de waarde van werk vergroot voor mensen met een ondersteuningsbehoefte.