Overslaan en naar de inhoud gaan

Regionale mobiliteitsteams in alle arbeidsmarktegio's van start

22 september 2021

Mensen die sinds de coronacrisis hun baan zijn verloren of dreigen kwijt te raken, en moeite hebben om zelf nieuw werk te vinden, kunnen in alle 35 arbeidsmarktregio’s terecht bij een regionaal mobiliteitsteam (RMT). De RMT's spannen zich de komende tijd in om langdurige werkloosheid en de afnemende kansen op werk door corona te voorkomen, bijvoorbeeld onder jongeren en zelfstandigen. In elk regionaal mobiliteitsteam werken verschillende partijen zoveel mogelijk ‘ontschot’ samen, zoals gemeenten, onderwijs, vakbonden, werkgeversorganisaties en UWV.

Het kabinet kondigde eerder een aanvullend sociaal pakket aan om mensen die als gevolg van de coronacrisis in onzekerheid zitten, nieuw perspectief te bieden. De regionale mobiliteitsteams spelen daar dit en komend jaar een belangrijke rol in. Voor de aanpak heeft het kabinet eerder €195 miljoen beschikbaar gesteld.

Op 16 september brachten demissionair minister Wouter Koolmees en staatssecretaris Dennis Wiersma van Sociale Zaken en Werkgelegenheid een bezoek aan het regionaal mobiliteitsteam van de arbeidsmarktregio Groot-Amsterdam.

Veel mensen hebben een onzekere periode achter de rug en voor sommigen is dat helaas nog niet afgelopen. Daarom is het zo belangrijk dat iedereen samenwerkt om waar dat nodig is mensen van werk-naar-werk te helpen, zodat er snel weer perspectief is.

Minister Wouter Koolmees