Overslaan en naar de inhoud gaan

Regiosessie Van school naar Duurzaam werk op de Praktijkdag

17 mei 2024

In aanloop van het wetsvoorstel ‘Van school naar duurzaam werk’, worden er dit jaar meerdere regiosessies georganiseerd door Ingrado. Een van de regiosessies vindt plaats op de locatie van de Programmaraad Praktijkdag van 6 juni. Aanmelden voor de regiosessie kan tot en met 18 mei.

Om de totstandkoming van de regionale programma’s te faciliteren, organiseert Ingrado in afstemming met de Programmaraad, MBO-raad, SBB, Divosa, sectorraden Gespecialiseerd Onderwijs en Praktijkonderwijs in opdracht van het ministerie van OCW 3 maal 5 regionale sessies. In deze bijeenkomsten worden kennis en ervaring uit de verschillende regio’s onderling gedeeld, wordt de samenwerking tussen de partners in regio’s bevorderd en wordt op diverse manieren ondersteuning aangeboden.

Voor wie?

De regiosessies zijn bedoeld voor betrokken coördinatoren die te maken krijgen met het wetsvoorstel, waaronder: doorstroomcoördinatoren, coördinatoren aanpak jeugdwerkloosheid, netwerkcoördinatoren vso/pro, regionale adviseurs SBB, beleidsmedewerkers uit het mbo en overige beleidsmedewerkers die te maken krijgen met het wetsvoorstel.

Programma regiosessie

Tijdens de eerste ronde met regiosessies wordt er vanuit Ingrado, het ministerie van OCW en het ministerie van SZW, aandacht gegeven aan twee thema’s: 

  1. Bestuurlijke besluitvorming 
  2. Regionale analyse

In aanloop van de Wet van school naar duurzaam werk, volgen er in 2024 nog twee rondes met regiosessies. Ronde 2 in augustus/september en ronde 3 in november/december 2024. De sessies worden gehouden op vijf verschillende locaties. Houd hiervoor de agenda van Ingrado en samenvoordeklant.nl in de gaten. 

Aanmelden 6 juni

Met andere professionals kennis uitwisselen over jeugdwerkloosheid en de Wet van school naar duurzaam werk? Meld je tot en met 18 mei via Ingrado aan voor de regiosessie op 6 juni van 12:30 - 16:30 uur. Je kunt de regiosessie combineren met het ochtendprogramma van de Programmaraad Praktijkdag: Kans!. Meld je daarvoor apart aan.