Overslaan en naar de inhoud gaan

Terugblik: congres Sterk door Werk

22 november 2021

Donderdag 4 november vond het Congres Sterk door Werk plaats. Het congres bestond uit een gevarieerd programma met een talkshow, optredens, films en workshops. Alle talkshowdelen, inclusief films en optredens zijn in delen terug te kijken op de website sterkdoorwerk.nl.

een groep mensen die aan een tafel met een projectiescherm zitten

Gedurende de dag waren er verschillende tafelgasten. Te beginnen met bestuurders van een aantal convenantspartijen. Guus van Weelden van UWV, Erik Dannenberg van Divosa, Titia Feldmann van MIND en Dirk-Jan van den Berg van ZN wisselden van gedachten over de vraag waarom de verlenging van het convenant belangrijk is en hoe die concreet ingevuld gaat worden om meer mensen met een psychische kwetsbaarheid naar werk toe te leiden. Vanuit de tafelgasten en AWVN-bestuurder Raymond Puts kwamen vragen die tijdens het volgende tafelgesprek met staatssecretaris Dennis Wiersma van SZW aan de orde kwamen. Want voor een succesvolle opvolging van het eerste convenant, is politiek commitment en financiële continuïteit nodig.

Staatssecretaris Wiersma ging hier uitvoerig op in, en kreeg tien minuten later de kans om het Haagse beleid naast de praktijk te leggen door in gesprek te gaan met de aangeschoven tafelgenoten; Evelien Brouwers, bijzonder hoogleraar Psychische Gezondheid en Duurzame Inzetbaarheid in Arbeid, werknemer Rochae, werkgever Marlon Muller en IPS-trajectbegeleider Merel van Maanen. Zij spraken over de vraag of de voornemens vanuit Den Haag overeen komen met wat in het werkveld nodig is, en dat leverde genoeg stof tot nadenken op.

Lees hier het hele verslag van deze dag