Overslaan en naar de inhoud gaan

UITNODIGING: Inclusief behouden - online bijeenkomst 30 mei

07 mei 2024

Succesformule van Jumbo, gemeente Peel en Maas en jobcoachorganisatie PSW

Een goede match maken tussen een kandidaat en een werkgever is één. Een duurzame match waardoor ook op de lange termijn de kandidaat een baan heeft én de werkgever een gevulde vacature, dat is niet altijd eenvoudig. De Jumbo Panningen, gemeente Peel en Maas en jobcoachorganisatie PSW hebben de succesformule gevonden. Donderdag 30 mei delen zij hun aanpak tijdens een online bijeenkomst. 

Ieder vanuit een eigen perspectief en inzet, zorgen de 3 organisaties ervoor dat jongeren in een kwetsbare positie duurzaam aan het werk zijn bij de Jumbo. Ze krijgen de kans zich te ontwikkelen als medewerker en er zijn legio mogelijkheden voor opleiding en training. Deze medewerkers worden op de werkvloer ondersteund door HARRIE’s: collega’s die getraind zijn om mensen met een extra ondersteuningsvraag te begeleiden op de werkvloer. Inmiddels staan collega’s in de rij om de HARRIE-training te kunnen volgen. Het draagvlak op de werkvloer is dan ook groot.

Medewerkers van Jumbo Panningen steken tevreden hun duim op

En deze combinatie leidt ertoe dat inmiddels 15 jongeren bij de Jumbo in Panningen een duurzame baan gevonden hebben. In sommige gevallen gaat het zelfs om jongeren die ooit het advies dagbesteding kregen, maar nu een vast contract hebben bij Jumbo Panningen.

Nieuwsgierig geworden wat de succesformule inhoudt?

Kom op 30 mei van 09:30 - 11:00 uur naar de online bijeenkomst, waarin Ilse van Beek (Jumbo Panningen), Sandra Smeets (gemeente Peel en Maas) en Sandra ter Voert (jobcoachorganisatie PSW) hun aanpak delen en inzicht geven in de hobbels die ze onderweg genomen hebben.

Voor wie?

  • Jobcoaches van gemeenten, sociaal ontwikkelbedrijven en andere organisaties
  • Klantmanagers en accountmanagers werkgeversdienstverlening van gemeenten/UWV
  • Beleidsmedewerkers gemeenten
  • Werkgevers

Vragen?

Bij vragen kun je contact opnemen met de projectleiders Marjolein van der Sterren, mvandersterren@samenvoordeklant.nl en Rob Daamen, rdaamen@samenvoordeklant.nl