Overslaan en naar de inhoud gaan

VUM nog laagdrempeliger met praktische toolkit en informatieve podcast

09 oktober 2024

Wie de uitwisseling van matchingsgegevens met andere bemiddelaars wil verbeteren, hoeft niet langer het wiel opnieuw uit te vinden. Vanaf vandaag is hiervoor een gratis digitale toolkit beschikbaar. Over deze toolkit en de ervaringen met VUM van pilotregio’s hoor je alles in de allereerste podcast van de Programmaraad.

Elke publieke bemiddelaar kan tegenwoordig aansluiten op VUM. Wie die stap wil zetten heeft een en ander te ondernemen, variërend van lobbywerk tot het uitvoeren van een impactanalyse.

Binnen een half jaar aangesloten

‘De digitale toolkit loodst je hier stap voor stap doorheen aan de hand van een routekaart en een set praktische hulpmiddelen’, vertelt Renate Westdijk, coördinator pilots VUM. ‘Hierdoor is het mogelijk om al binnen een half jaar uit kandidaat- en vacaturebestanden te putten van andere aangesloten bemiddelaars.’

Rijke diversiteit aan hulpmiddelen

Checklisten, presentaties, handreikingen voor kaders en documenten, overlegformats, FAQ’s en tips: de toolkit bevat een rijke diversiteit aan hulpmiddelen. ‘Ze zijn gebaseerd op behoeften die aan het licht kwamen bij pilotregio’s die al een poos werken met VUM, en daardoor heel relevant. En nog steeds komen er hulpmiddelen bij’, aldus Gerlinde Schepers, projectleider bij de Programmaraad.

Podcast

VUM en de toolkit zijn ook het onderwerp van de eerste podcast van de Programmaraad. Hierin is Westdijk te gast en ook Erland Smit, productportfoliomanager. Beiden zijn nauw betrokken bij het totstandkomen en beproeven van VUM. Ze vertellen in klare taal wat de voordelen zijn van de uitwisseling van matchingsgevens, wat er mogelijk is en wat dit vergt van je organisatie.

Vragen

Heb je een vraag naar aanleiding van de toolkit of de podcast? Stuur ‘m naar info@samenvoordeklant.nl.