Overslaan en naar de inhoud gaan

De kracht van kennisdelen. Verbinders in de regio

10 juli 2024

Alle 35 arbeidsmarktregio’s zetten volop goede initiatieven op en voeren deze uit. Deze initiatieven versterken de arbeidsmarkt voor iedereen. Jardy ten Kleij, projectleider Praktijkleren in het mbo bij de Programmaraad, deelt wat hierbij de kracht van de kerngroep is binnen het thema Praktijkleren. Zo worden er in dit artikel praktische documenten uit regio Groningen gedeeld.

Als projectleider bij de Programmaraad heb ik het voorrecht om een bredere blik te krijgen op initiatieven in alle regio's. Mijn focus ligt daarbij op de verbinding tussen de arbeidsmarkt en de waarde van onderwijs daarin. Onderwijs in alle vormen; passend bij de persoon en (toekomstige) werkgever.

Het mooi hierbij is dat alle regio’s bereid zijn de opgedane kennis te delen. Dit doen ze ter inspiratie voor andere regio’s én om te voorkomen dat we allemaal opnieuw het wiel uitvinden of veel tijd dubbel investeren.

Jardy, wij hebben een aantal documenten opgeleverd voor het thema Praktijkleren. Zou dit iets zijn om te delen via de Programmaraad voor andere regio’s?

Jan Dijkhuis - Regionaal contactpersoon praktijkleren in regio Groningen

Praktijkleren in Groningen

Afgelopen week belde Jan Dijkhuis uit regio Groningen mij met het aanbod om praktische documenten te delen. Geweldig toch! Uit ervaring blijkt dat stappenplannen en flyers van toegevoegde waarde zijn, bijvoorbeeld om samen door te lezen in een spreekkamer of als ondersteuning tijdens een gesprek bij een werkgever. 

Hieronder de documenten in pdf:

Neem ook een kijkje op de landingspagina van de regio Groningen voor dit thema.

Kerngroep Praktijkleren

Jan Dijkhuis en alle andere regionale ambassadeurs van de Kerngroep Praktijkleren, ontzettend bedankt voor het zijn van verbinder op dit thema!

Iedereen een mooie zomer! Aan leesvoer in ieder geval geen gebrek.
Jardy ten Kleij - Projectleider Praktijkleren in het mbo

Heb je zelf interessante informatie om te delen met collega's in het land? Neem contact op met de Programmaraad via info@samenvoordeklant.nl