Overslaan en naar de inhoud gaan

UWV Podcast Het skillspaspoort

17 oktober 2024

'In 2030 bestaat het cv zoals we dat nu kennen niet meer', aldus Hans Cremer, onderzoeker en docent aan de Hogeschool van Amsterdam, en trekker van het Integraal Skillspaspoort Programma. Het niet goed in beeld hebben en houden van skills van medewerkers is volgens hem dé reden voor de discrepantie op de arbeidsmarkt. Als het aan hem ligt is het cv binnenkort dus verleden tijd, en heeft iedereen een eigen 'skillspaspoort'. Hoe dat er dan precies uit moet komen te zien, en wat werkgevers en werknemers daarmee moeten kunnen, dat vertelt hij in de UWV Werkbedrijf podcast Het skillspaspoort.

Eerder deelde Cremer voorbeelden en inzichten uit het rapport ‘Samen op weg naar een Integraal Skillspaspoort’ in het artikel Cv weg ermee! Samen op weg naar een Integraal Skillspaspoort.

Handreiking Skills-aanpak voor werkgeversdienstverleners

De handreiking ‘Skills-aanpak voor werkgeversdienstverleners’ helpt professionals om werkgevers beter te ondersteunen bij het vinden en behouden van geschikte kandidaten. Met tips en voorbeelden biedt het oplossingen voor de veranderende arbeidsmarkt en verbetert het de afstemming tussen vraag en aanbod.

UWV Werkbedrijf podcasts is een show waarin je podcasts beluistert die draaien om de 5 belangrijkste UWV Werkbedrijf-thema's.